Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Uvajanje premičnih pošt je del strateškega razvojnega programa

Maribor, 14. novembra - Odločitev Pošte Slovenije, ki je nedavno s 13 premičnimi poštami nadomestila manjše stacionarne poštne urade v nekaterih krajih z manjšim številom gospodinjstev, je ponekod v Sloveniji povzročila precej razburjenja. V družbi pojasnjujejo, da odločitev temelji na strateškem razvojnem programu, ki ga je sprejela vlada.

Maribor.
Pošta Slovenije.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA.

Maribor, Glavni trg.
Stari poštni voz.
Foto: Greor Mlakar/STA.
Arhiv STA

Maribor, Glavni trg.
Stari poštni voz.
Foto: Greor Mlakar/STA.
Arhiv STA

Svetovalec poslovodstva Bojana Radinja, ki je hkrati tudi vodja projekta preoblikovanja pošt, je zagotovil, da bo Pošta Slovenije kljub spremembam zagotavljala kakovostno izvajanje poštnih storitev. Tako so se s predstavniki lokalnih skupnosti dogovorili za postanek pismonoše v nekdanjih stacionarnih prostorih pošte, kjer bo opravljal vse storitve premične pošte.

Pošta Slovenije bo morala racionalneje organizirati petino vseh svojih pošt, kar predstavlja približno 120 pošt. Analize, v katerih delih Slovenije bodo nova preoblikovanja, še potekajo. Radinja je zagotovil, da zaradi uvajanja premičnih pošt nihče od zaposlenih ni izgubil dela ali ostal brez ustreznega plačila.

bst/gm/bst
© STA, 2009