Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odbor za finance brez dopolnil k proračunu 2010 in 2011

Ljubljana, 13. novembra - Odbor DZ za finance in monetarno politiko je zavrnil vsa dopolnila k dopolnjenemu predlogu proračuna za leti 2010 in 2011, ki ga je vlada pripravila po oktobrski obravnavi v DZ. Leta 2010 bo proračunski primanjkljaj 7,6 milijona evrov nižji od prej predvidenega, sicer pa bistvenih sprememb ni, je povedala državna sekretarka na finančnem ministrstvu Helena Kamnar.

V dopolnjenem predlogu državnega proračuna za prihodnji dve leti je upoštevana začasna omejitev rasti plač javnih uslužbencev, pokojnin in socialnih transferjev, ki jo prinaša predlog zakona o interventnih ukrepih v času gospodarske krize.

Presežek odhodkov nad prihodki v državni blagajni bo prihodnje leto znašal 1,8 milijarde evrov in se leto pozneje znižal na 1,5 milijarde evrov. Proračun je pretirano odhodkovno naravnan, je bil kritičen poslanec SDS Andrej Vizjak, Radovan Žerjav iz SLS pa je dodal, da bi pričakoval radikalnejša navodila predsednika vlade v smeri drastičnega zmanjšanja porabe po celi črti.

bg/uk
© STA, 2009