Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

OZP potovanj v tujino ni zamrznil, oblikoval delovno skupino

Ljubljana, 13. novembra - Odbor državnega zbora za zunanjo politiko na nadaljevanju sredine seje danes ni podprl sklepa o zamrznitvi določenih potovanj do konca mandata, čeprav je na sredini seji kazalo drugače. Takrat so se namreč v odboru večinoma strinjali z zamrznitvijo, pod vprašajem je bil le rok - do konca leta 2010, kot je predlagal Zares, ali do konca mandata, kot je predlagal SDS.

Danes so glasovali o zamrznitvi potovanj v tujino skupin prijateljstva, na podlagi osebnih vabil ter udeležbe na športnih dogodkih do konca mandata, ki pa so ga zavrnili tako poslanci opozicije kot koalicije. Menijo namreč, da gre za populističen ukrep in da si bodo z njim zaprli možnosti za odzive na morebitna pomembna vabila. Za so bili le poslanec SDS Milan Petek, ki je predlagal zamrznitev do konca mandata, ter Franco Juri in Franci Kek iz Zaresa.

Odbor pa je podprl oblikovanje skupine, ki bo s ciljem varčevalnih ukrepov do sredine decembra pripravila spremembe pravilnika o mednarodni dejavnosti državnega zbora.

vr/mlj/mlj
© STA, 2009