Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Telovadci in telovadke danes v boj na zadnji tekmi sezone

Ljubljana/Stuttgart, 13. novembra - Z današnjimi kvalifikacijami se v Stuttgartu začenja zadnje dejanje letošnje sezone svetovnega pokala v športni gimnastiki, po katerem bo znano, kdo so bili najboljši v minulem letu.

V dvorani Porsche Arena bodo po zadnjem turnirju za svetovni pokal letos, ki se ga bo udeležilo kar 139 telovadcev in telovadk iz 34 držav, razglasili tudi skupne zmagovalce v sezoni 2009. Že zdaj je jasno, da si je Mitja Petkovšek že zagotovil skupno zmago v svetovnem pokalu na bradlji, čeprav je zadnji dve tekmi (Osijek, Stuttgart) zaradi poškodbe hrbta izpustil. Med najboljšo trojico sveta bo sezono na konju z ročaji sklenil tudi Sašo Bertoncelj.

Tudi slovenska ženska gimnastika ima razloge za veselje, saj je Adela Šajn pred zadnjo tekmo sezone med najboljšo trojico sveta tako na gredi kot parterju. A ker je 19-letna telovadka poškodovana in je morala izpustiti že tekmo v Osijeku, tudi v Nemčijo ni odpotovala, tako da potrebuje tudi kanček sreče za dober razplet sezone.

zza/jd/zza
© STA, 2009