Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

ESS o socialnem paktu glede ukrepov za izhod in reform

Ljubljana, 13. novembra - Ekonomsko-socialni svet bo danes obravnaval izhodišča za socialni pakt za leti 2010 in 2011 glede nujnih ukrepov za izhod iz krize ter dolgoročnih strukturnih reform. Socialni partnerji - vlada, delodajalci in delojemalci - bodo danes prvič obravnavali dokument, ki ga je pripravila vladna stran.

S paktom naj bi se socialni partnerji zavezali k opredelitvi najnujnejših kratkoročnih ukrepov, tudi v luči gospodarske krize, obenem pa v okviru strukturnih reform dorekli dolgoročne cilje.

Po besedah generalnega direktorja Združenja delodajalcev Slovenije Jožeta Smoleta predlog ni primeren za usklajevanje. Iz gradiva ni razvidno, da bi upoštevali sklep sveta, da so osnova za usklajevanje izhodišča, ki jih je pripravilo združenje, je dejal.

Tudi po mnenju predsednika sindikata Pergam Dušana Rebolja predlog ne daje odgovora na ključna vprašanja. Kot je dejal, potrebujemo konkretne ukrepe. Tudi predlogi strukturnih reform morajo po Reboljevih besedah temeljiti na konkretnih usmeritvah.

bst/arh
© STA, 2009