Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predstavniki delavcev z neplačanimi prispevki prihajajo k Pahorju

Rogaška Slatina, 13. novembra - Predstavniki delavcev v podjetjih Mura, Industrija usnja Vrhnika in Steklarska nova, ki so v stečajnih postopkih, država pa je bila njihova lastnica, se bodo danes s predsednikom slovenske vlade Borutom Pahorjem srečali v Ljubljani in skušali poiskati zakonske rešitve za poplačilo neplačanih prispevkov.

Državni sekretar v Pahorjevem kabinetu Miloš Pavlica je za STA včeraj pojasnil, da poplačilo neplačanih prispevkov prek Kada nima neposredno pravno utemeljitev in zadeve za nazaj bo zato težko sanirati. Dodal je še, da je vlada že ustanovila medresorsko skupino, katere naloga bo predvsem, da v prihodnosti z ustreznimi zakonskimi določili prepreči neplačevanje prispevkov za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje.

Predstavnik nekdanjih delavcev Steklarske nove Stjepan Miklaužić pa je pred dnevi za STA zatrdil, da se bodo delavci iz omenjenih podjetij 18. decembra letos zbrali na protestnem shodu pred vlado v Ljubljani, če današnje srečanje ne bo prineslo rešitve njihovih težav.

lpc/arh
© STA, 2009