Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Milanović v Bruslju z Barrosom o sestavi arbitražnega sodišča

Bruselj, 12. novembra - Vodja hrvaške opozicije Zoran Milanović se je danes v Bruslju sestal s predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom, s katerim je govoril o sestavi arbitražnega sodišča, kot ga predvideva sporazum o arbitraži o slovensko-hrvaški meji. Barroso, ki pripravlja seznam arbitrov, je poudaril, da bo vztrajal pri tem, da so to najboljši in neodvisni pravni strokovnjaki, je po srečanju povedal Milanović.

Hrvaška, Zagreb.
Predsednik opozicijske SDP Zoran Milanović.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Hrvaška, Zagreb.
Predsednik opozicijske SDP Zoran Milanović.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Vodja največje hrvaške opozicijske stranke SDP Milanović je po srečanju novinarjem pojasnil, da so prosili za ta sestanek in da je bil hitro organiziran. Na sestanku je bil poleg Barrosa po Milanovićevih besedah tudi evropski komisar za širitev Olli Rehn.

O tem, ali je SDP sedaj, po teh pogovorih z Barrosom, pripravljena podpreti sporazum, pa je Milanović dejal, da so stranka, ki se od prvega dne brez izjeme bori za Hrvaško v Evropi in ki sanja evropske sanje. Poudaril je še, da je s tega vidika njihova vest popolnoma čista, odgovornost pa velika in da svoje države ne bodo izdali.

pm/vr
© STA, 2009