Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mankoč na prvi test pred napadom na 10. zlato na 100 mešano

Ljubljana, 12. novembra - Plavalec ljubljanske Ilirije Peter Mankoč se bo konec tedna udeležil svetovnega pokala v Berlinu, ki bo zanj tudi prvi test pred nastopom na decembrskem evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Carigradu (10.-13. decembra), kjer bo skušal še desetič zapored osvojiti zlato medaljo na 100 metrov mešano.

Italija, Pescara.
Plavalec Peter Mankoč.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana.
Plavalec Peter Mankoč.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Mankoč se v Berlin odpravlja neposredno z višinskih priprav v francoskem Font Romeu, kot sam pravi, bo tekma zanj zelo pomembna, saj bo prvi test pred Carigradom, obenem prvi test v novi opremi. V Berlinu si želi izid okrog 52,0, saj je cilj v Carigradu dosežek 50,50.

Berlinski prireditelji so že najavili, da bo tekma zelo močno zasedena, saj pričakujejo plavalce iz 43 držav, zvezdniki, ki bodo nastopili, pa so doslej na največjih tekmovanjih skupaj osvojili več kot 500 medalj. Najbolj zveneče ime bo nedvomno Američan Michael Phelps, ob nemških reprezentantih pa bodo v Berlinu na startu med drugimi tudi olimpijski prvaki iz Pekinga Tunizijec Osama Meluli, Kitajka Liu Zige in Avstralka Leisel Jones.

ag/tb/ag
© STA, 2009