Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odbor za zdravstvo danes o financiranju zdravstva

Ljubljana, 12. novembra - Parlamentarni odbor za zdravstvo bo danes na nujni seji razpravljal o posledicah aneksa ena k splošnemu dogovoru za leto 2009 na primarno zdravstvo. Tematike se bodo lotili na pobudo poslanske skupine SDS, kjer so v predlogu za sejo izrazili prepričanje, da bodo posledice prizadele vse izvajalce zdravstvenih storitev v primarnem zdravstvu.

V SDS so v zahtevi za sklic seje izpostavili, da je v javnosti v zadnjem času moč zaslediti številne kritične odzive izvajalcev zdravstvenih storitev in opozarjanje na finančne težave, ki jih bodo v primarnem zdravstvu povzročila sprejeta določila aneksa ena k splošnemu dogovoru.

Po navedbah poslanske skupine ocene poslovanja za celo leto 2009, ki upoštevajo znižanje prihodkov na podlagi aneksa, kažejo, da bodo zdravstveni domovi letošnje leto zaključili z odhodki v povprečju za skoraj tri odstotke nad prihodki.

V letu 2010, ob ostalih nespremenjenih razmerah, pa celo z za več kot štiri odstotke večjimi odhodki nad prihodki, kar glede na višino prihodka zdravstvenih domov pomeni okvirno 14 milijonov evrov izgube, so še navedli v SDS v pobudi za sklic seje.

td/mo
© STA, 2009