Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Hrvaški sabor o ratifikaciji arbitražnega sporazuma konec novembra ali v začetku decembra

Zagreb, 11. novembra - Predsednik hrvaškega sabora Luka Bebić je danes v Zagrebu napovedal, da bodo poslanci o ratifikaciji arbitražnega sporazuma s Slovenijo razpravljali konec tega ali v začetku prihodnjega meseca. Ob tem ni izključil možnosti, da bi sabor zaradi omenjene ratifikacije za nekaj dni podaljšal svoje zadnje letošnje zasedanje.

Kot je po seji predsedstva sabora še povedal Bebić, so se danes tudi dogovorili, da bodo še pred razpravo na plenarnem zasedanju sabora svoje mnenje o ratifikaciji arbitražnega sporazuma objavili trije saborski odbori - odbora za zunanjo politiko in za evropske integracije ter nacionalni odbor za spremljanje pogajanj z EU.

Hrvaški sabor je v začetku novembra z navadno večino dal soglasje hrvaški vladi za podpis sporazuma o arbitraži in za objavo enostranske izjave o neprejudiciranju. Vzdržanih je bilo 45 poslancev, večinoma iz največje opozicijske Socialdemokratske stranke, devet jih je nasprotovalo. Za ratifikacijo sporazuma bo vlada potrebovala dvotretjinsko večino.

gi/jav
© STA, 2009