Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slikar Cekuta po poročanju Dela vzel posojilo pri Erste Bank, Cekuti je od takšnih laži že slabo

Ljubljana, 11. novembra - Slikar Jure Cekuta naj bi po poročanju časnika Delo pri Erste Bank vzel posojilo, za katero je menda jamčila Patria, dolga, ki znaša okoli 1,4 milijona evrov, pa ni poplačal. Cekuta je za STA dejal, da v Erste Bank ni bil nikoli komitent in da je informacija o posojilu takšna laž, da mu je od vsega tega že slabo.

Ljubljana.
Slikar Jure Cekuta.
Foto: Peter Avsenik/STA
Arhiv STA

Cekuta je imel po poročanju časnika od maja 2004 do decembra 2006 s Patrio sklenjeno svetovalno pogodbo, za katero je mesečno prejemal 4000 evrov, leta 2007 pa se ga je Patria po hitrem postopku skušala znebiti. Slikar pa je bil po poročanju Dela vključen tudi v pogodbo, ki jo je imel s Patrio sklenjeno Hans Wolfgang Riedl. Ta je Cekuti februarja 2007 izplačal 340.000 evrov. Ker je Cekuta od Patrie očitno pričakoval več denarja, je moral vzeti kredit. Kriminalisti se zdaj po navedbah Dela ukvarjajo z vprašanjem, za kaj je slikar potreboval denar.

Kot je pojasnil Cekuta, v Erste Bank ni bil nikoli niti komitent. Poleg tega je zatrdil, da s Patrio nikoli ni imel nobene pogodbe. Glede pogodbe z Riedlom pa je dejal, da je posel čist. Kot je še dejal, mu o svojih dohodkih ni treba razlagati javnosti, saj kot slikar k temu ni zavezan.

pa/apo
© STA, 2009