Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Ljubljani bodo danes odprli predor pod gradom

Ljubljana, 11. novembra - V Ljubljani bodo drevi odprli prenovljen predor pod gradom. Mestna občina Ljubljana je julija začela s sanacijo, saj je inšpektorat izdal odločbo zaradi nevarnosti odpadanja keramične obloge stene. Sanacija je po besedah župana Zorana Jankovića stala 5,7 milijona evrov.

Na prvi pogled je v 50 let starem in okoli 480 metrov dolgem predoru največji problem predstavljala pronicujoča voda v predor. Ob natančnejšem pregledu pa se je pokazalo, da je drenažni sistem starega predora zamašen in da bi to lahko povzročalo tudi odpadanje betonske obloge. Občina se je zato odločila za trajno sanacijo predora.

Janković je sprva zaključek sanacije napovedal za konec oktobra. A se je prenova zaradi nepredvidenih del končne obdelave cestišča, namestitve signalizacije ter razsvetljave zavlekla in podražila. Za signalizacijo in razsvetljavo je za 1,1 milijona evrov poskrbela Javna razsvetljava, za obdelavo cestišča pa je občina s podjetjem SCT podpisala aneks k pogodbi v vrednosti pol milijona evrov.

spc/apo/td
© STA, 2009