Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Ljubljanskem je od pouka odsotnih več otrok, potrjeni so trije primeri okužbe z novo gripo

Ljubljana, 10. novembra - Osnovne šole na širšem območju Ljubljane in Gorenjske beležijo povečano odsotnost učencev. Na podružnični šoli Kašelj je bilo danes odsotnih 90 učencev in šest učiteljev, na Osnovni šoli Hinka Smrekarja je manjkalo približno 35 odstotkov učencev in en učitelj, na Osnovni šoli Dob je doma ostalo 17 odstotkov učencev, na OŠ Miška Kranjca pa približno deset odstotkov učencev.

Po informacijah Inštituta za varovanje zdravja pa med prebivalstvom krožijo različni virusi, ki povzročajo prehladna ter gripi podobna obolenja. Njihovi simptomi so podobni tistim nove gripe. Zato lahko po ocenah stroke v naslednjih dneh pričakujemo večjo odsotnost ljudi tudi z delovnih mest in ne le iz šol.

Danes do 14. ure so okužbo z novo gripo potrdili pri treh učencih, in sicer pri enemu s podružnične šole Kašelj, enemu z Osnovne šole Miška Kranjca in enemu učencu Osnovne šole Hinka Smrekarja, so sporočili z ministrstva za šolstvo in šport, Inštituta za varovanje zdravja in ministrstvu za zdravje.

ago/td
© STA, 2009