Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Napad na okrožno sodnico verjetno povezan z njenim delom

Ljubljana, 10. novembra - Po dosedanjih ugotovitvah je zelo verjetno, da bi bil lahko motiv za napad na sodnico povezan z njenim delom, je v zvezi s sinočnjim napadom z eksplozivnim sredstvom na okrožno kazensko sodnico Katarino Turk Lukan dejal direktor policije Janko Goršek.

Takoj po eksploziji pri stanovanjski hiši v Radovljici je tja prišlo več policijskih patrulj, aktiviran je bil tudi operativni štab, danes pa še posebna policijska enota. Strokovnjaki so sicer doslej ugotovili, da gre za eksplozivno telo s precejšnjo rušilno močjo, je povedal Goršek.

Pravosodni minister Aleš Zalar pa je izpostavil, da dogodek, ki je usmerjen zoper nosilca sodne funkcije, že po naravi stvari napeljuje na vprašanje, ali ne gre za maščevanje ali grožnjo, ki je povezana z delom sodnika. Gre sicer za sodnico kazenskega oddelka Okrožnega sodišča v Ljubljani, ti sodniki pa obravnavajo nekatere najtežje primere kriminala, je poudaril.

Predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani Andrej Baraga je napad na sodnico obsodil ter zatrdil, da so njej in njeni družini zagotovili varovanje.

pa/tz/apo
© STA, 2009