Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na šoli Zgornji Kašelj danes zaradi nove gripe doma 90 učencev

Ljubljana, 10. novembra - Inštitut za varovanje zdravja, ki preverja morebitno obolevnost za novo gripo na posameznih šolah, je potrdil primer nove gripe na šoli Zgornji Kašelj, podružnični šoli Osnovne šole Polje v Ljubljani. Doma je danes ostalo 90 učencev in šest učiteljev, je za STA povedala pomočnica ravnateljice OŠ Polje Mateja Križan in dodala, da v vseh ostalih stavbah OŠ Polje niso zabeležili primerov nove gripe. Številni učenci niso prišli v šolo verjetno tudi le iz preventivnih razlogov.

Urška Kaloper z Inštituta za varovanje zdravja je za STA dejala, da preverjajo teste na tistih šolah, za katere so obveščeni, da bi se lahko pojavila okužba z novo gripo. Med temi šolami so tudi šole z območja Gorenjske. O konkretnem številu in imenih šol, ki jih preverjajo, pa na IVZ ne dajejo podatkov.

Ministrstvo za zdravje je včeraj sporočilo, da je na nekaterih šolah na ljubljanskem in gorenjskem območju zbolelo več otrok, ali gre za novo gripo, pa bodo pokazali testi. Na ministrstvu so poudarili, da razloga za paniko v tem trenutku ni.

apo/pse/pa
© STA, 2009