Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadzorniki Petrola potrdili predlog uprave za Istrabenz

Ljubljana, 9. novembra - Nadzorni svet Petrola je danes potrdil predlog uprave Petrola za prostovoljno poravnavo z bankami upnicami v družbi Istrabenz. Predsednik uprave Petrola Aleksander Svetelšek je po seji dejal, da predlog predvideva dokapitalizacijo holdinga s strani Petrola v višini 10 odstotkov.

Po besedah Svetelška bo znesek, ki ga je Petrol pripravljen vložiti v holding, znan po ponovni cenitvi Istrabenza. Ob tem je potrdil, da sredstva za dokapitalizacijo že imajo. Sicer pa nadaljnjih podrobnosti predloga predsednik uprave Petrola ni hotel razkriti, saj da je ta stvar pogajanj še med bankami in družbo ter ostalimi lastniki. Predlog bodo jutri poslali bankam upnicam, prva pogajanja z bankami pa bodo potekala v sredo.

Kot je po seji sporočil prvi nadzornik Tomaž Kuntarič, nadzorni svet in uprava menita, da je predlog prostovoljne poravnave dober in sprejemljiv tako za banke in lastnike kot za zaposlene. Zato pričakuje, da bodo banke upnice o njem resno premislile in ga sprejele.

ago/jb/arh/arh
© STA, 2009