Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Poslanci SDS obiskali Vzhodnoštajersko regijo

Ptuj, 9. novembra - Poslanska skupina SDS je danes v okviru svojih obiskov po Sloveniji obiskala Vzhodnoštajersko regijo s sedežem na Ptuju. Poslanec Zvone Černač je povedal, da se je v dveh letih od zadnjega obiska na tem območju marsikaj izboljšalo, precej stvari pa je zaradi premajhne aktivnosti sedanje vlade ostalo po starem.

Med slednjimi je omenil zlasti neuresničen projekt regionalizacije, čeprav je Pahorjeva vlada napovedala, da bo z njim nadaljevala. Danes je po Černačevih besedah pristop k temu projektu zelo neresen, razprava pa onemogočena. Gospodarske razmere so tudi na ptujskem območju primerljive s tistimi v ostalih delih Slovenije, vsem pa je skupen znaten upad naročil.

Poslanec Branko Marinič je dejal, da predloga proračunov za naslednji dve leti kažeta na to, da razvojnih sredstev za dodaten razvojni potencial ptujskega območja ni. Vlaganje v železniško infrastrukturo se po njegovem nadaljuje še iz časov prejšnje koalicije, po drugi strani pa za zdaj ni opaziti večjih aktivnosti za dokončanje avtocestnega odseka do Gruškovja.

gm/azu
© STA, 2009