Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Ljubljanskem in Gorenjskem več šolarjev s simptomi gripe, okužba še ni potrjena

Ljubljana, 9. novembra - V šolah v ljubljanski in gorenjski regiji je zbolelih več otrok, vendar za zdaj okužba s novo gripo še ni potrjena. Na ministrstvu za zdravje poudarjajo, da razloga za paniko ni.

Kot pojasnjujejo na ministrstvu, z nekaterih šol poročajo o večjem številu obolelih domnevno zaradi pandemske gripe. Poizvedovanja, za katere šole gre, in testiranje, ali gre za okužbo s pandemsko gripo, še potekajo. Zboleli učenci pa so v domači oskrbi.

Čeprav je težko napovedovati, kako se bo bolezen širila, na ministrstvu v prihodnjih mesecih pričakujejo intenzivnejše kroženje virusa nove gripe, zato bo, navajajo, takšnih primerov najverjetneje še več.

V minulih dveh tednih smo sicer po podatkih Inštituta za varovanje zdravja v Sloveniji porabili nekaj manj kot 7500 odmerkov cepiva. Podatkov o tem, koliko oseb je bilo doslej hospitaliziranih zaradi zapletov z novo gripo, na inštitutu še nimajo, navajajo pa, da so v zadnjem tednu oktobra slovenske bolnišnice na zdravljenje sprejele osem bolnikov.

td/ako
© STA, 2009