Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odzivi na referendum v Kopru: Rezultat v Ankaranu je poraz Popovičeve politike

Koper, 9. novembra - Odločitev volivcev v Ankaranu, ko je večina udeležencev na včerajšnjem referendumu podprla ustanovitev samostojne občine, je rezultat politike koprskega župana Borisa Popoviča, menijo v koprskih odborih Zaresa in LDS ter poslanec SD Luka Juri. Popovič zaradi obveznosti na sodišču v Ljubljani za komentarje ni dosegljiv.

Ankaran
Referendum o ustanovitvi nove občine Ankaran.
Vodja pobude za ustanovitev samostojne občine Ankaran Gregor Strmčnik
Foto: Lena Dujc/STA

Žusterna, volišče Krajevne skupnosti Žusterna.
Referendum o razdružitvi občine Koper
Foto: Lena Dujc/STA.

Žusterna, volišče Krajevne skupnosti Žusterna.
Referendum o razdružitvi občine Koper
Foto: Lena Dujc/STA.

Poslanec Zaresa Franco Juri je kot formalni predlagatelj referenduma za občino Ankaran v državnem zboru izrazil zadovoljstvo, da so se lahko Ankarančanke in Ankarančani odločili svobodno in s prepričljivo udeležbo.

Predsednica koprskega odbora SLS Olga Franca pa v odzivu poudarja, da so poslanci SLS vseskozi podpirali pobudo o ustanovitvi samostojne občine Ankaran, ker gre za voljo tamkajšnjih prebivalcev.

V NSi so prepričani, da izid referenduma ne temelji na domnevnih krivicah, ki so se Ankarančanom zgodile s strani koprskega župana, ampak na želji, da so sami svoji gospodarji. V NSi zdaj še pričakujejo, da bo državni zbor spoštoval voljo Ankarančanov.

Prebivalci Ankarana so na nedeljskem referendumu s 56 odstotki za in 44 odstotki proti podprli ustanovitev občine Ankaran.

ako/pse/ld/apo/azu/azu
© STA, 2009