Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V UKC Ljubljana za zdaj ne beležijo večjega porasta obolelih za novo gripo

Ljubljana, 9. novembra - V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana ugotavljajo, da večjega porasta obolelih, z izjemo otroškega oddelka, ni. Trenutno so hospitalizirani štirje odrasli bolniki z novo gripo in nekaj otrok. Eden izmed odraslih bolnikov je na intenzivnem oddelku, je danes pojasnil predstojnik infekcijske klinike Franc Strle.

Ljubljana.
Univerzitetni klinični center Ljubljana.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Ljubljana, Univerzitetni klinični center Ljubljana.
UKC Ljubljana.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

V zadnjih 14 dnevih so okužbo z novo gripo potrdili tudi pri petih zdravnikih in dveh zdravstvenih tehnikih. Poleg tega je še nekaj zdravnikov, ki imajo znake, podobne tistim nove gripe.

Iz previdnosti so v UKC sklenili omejiti obiske na vseh oddelkih v UKC Ljubljana, obiski bodo možni samo med 16. in 18. uro. Poleg tega je po novem v nočnih urah, od 22. do 6. ure, manjši vhod na urgenco UKC Ljubljana zaprt. V tem času bo vsak, ki bo prišel na urgenco, moral prej pozvoniti.

Strle je danes poudaril, da je preplah zaradi nove gripe odveč. Izpostavil je najpomembnejši ukrep za preprečitev širjenja okužbe , in sicer higieno. Dejal je, da se da z enostavnimi ukrepi marsikaj preprečiti, brez velikih tveganj.

td/pse
© STA, 2009