Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadzorniki Istrabenza o končnem predlogu sprememb prestrukturiranja

Ljubljana, 9. novembra - Nadzorni svet Istrabenza je sklenil dopoldansko sejo v Ljubljani, na kateri se je seznanil s spremembami načrta finančnega prestrukturiranja družbe. Tega bo uprava družbe po napovedih še danes vložila na koprsko okrožno sodišče. Časa ima do polnoči.

Vsebina sprememb načrta uradno ni znana, redkobesedni pa so bili tudi po današnji seji člani nadzornega sveta koprske družbe. Pojasnili so le, da načrt vsebuje nekaj sprememb, in opozorili, da je manevrskega prostora zelo malo, da pa se pogajanja z bankami upnicami nadaljujejo.

Spremembe načrta finančnega prestrukturiranja Istrabenza so bile tema petkovega sestanka bank upnic, ki sta se ga udeležila tudi predsednika uprav Istrabenza in NFD Holdinga, Aleksander Svetelšek in Stane Valant. Svetelšek je dejal, da bo Petrol pripravil "zelo konkreten predlog", saj da novi predlog uprave "vodi v stečaj in ni dober ne za Petrol ne za banke". Uprava Petrola bo svoj predlog predvidoma danes popoldne najprej predstavila nadzornemu svetu.

uk/bst/arh
© STA, 2009