Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Upravljalci cest dobro pripravljeni na zimsko sezono

Ljubljana, 9. novembra - Upravljalci cest so dobro pripravljeni na letošnjo zimsko sezono. Kot poudarjajo na ministrstvu za promet, so se na sezono pripravili na podlagi analize lanske sezone, obenem pa so upoštevali spremembe odredbe o omejitvi prometa, ki ukinja obvezno samoizločanje tovornih vozil na hitrih cestah in avtocestah.

Primorska avtocesta, Sežanski klanec.
Nedeljski zastoji in kaos na cestah.
Foto: Domen Groegl/STA

Ljubljana, Dunajska cesta.
Nočni promet v Ljubljani.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Črni vrh.
Sneg, ceste, promet.
Foto: Marko Cencič/STA

Ljubljana.
Cesta, promet, megla.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Col.
Vreme, sneg.
Sneženje na cesti Ajdovščina - Col - Godovič.
Foto: Marko Cencič/STA

Sneg je letos voznike sicer že presenetil. Uporaba zimske opreme bo obvezna od nedelje, 15. novembra, je na novinarski konferenci dejal Zvonko Zavasnik z direktorata za ceste na ministrstvu za promet, takoj bo steklo tudi policijsko preverjanje opremljenosti voznikov.

Voznik, ki svojega avta ne bo opremil z ustrezno zimsko opremo, bo kaznovan s 120 evri globe, če pa bo zaradi tega oviran ali onemogočen promet, pa za 400 evri. Kazen za pravno osebo znaša 1200 evrov oz. najmanj 4000 evrov, če bo oviran promet.

Dars, ki upravlja z avtocestami in hitrimi cestami, bo v zimsko vzdrževanje vključil približno 440 delavcev družbe, za prevoznost pa bodo letos skrbeli z 249 vozili.

bst/uk/bst
© STA, 2009