Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Italijanke drugič v zgodovini osvojile pokal Fed

Reggio Calabria, 8. novembra - Italijanske teniške igralke so drugič po letu 2006 osvojile pokal Federacij, potem ko so v finalu gladko s 4:0 ugnale reprezentanco ZDA, ki je sicer igrala brez sester Serene in Venus Williams. Odločilno točko je Italijankam danes priigrala enajsta z lestvice WTA Flavia Pennetta, ki je v Reggiu Calabrii s 7:5 in 6:2 premagala Melanie Oudin.

Danes sta ekipi odigrali še dvoboj dvojic, ki so ga prav tako dobile Italijanke s 4:6, 6:3 in 11:9, medtem ko četrtega posamičnega dvoboja niso odigrale.

Italijanke so na domačem terenu že pred dvobojem veljale za favoritinje za drugo zmago v tem tekmovanju po letu 2006, ko so v finalu ugnale reprezentanco Belgije. V finalu sta za domačo ekipo namreč zaigrali dve članici elitne dvajseterice lestvice WTA, medtem ko sta za Američanke nastopali mladi in neizkušeni igralki. Sestri Williams sta se nastopu zaradi obveznosti v zadnjih tednih odpovedali, s čimer so imele ZDA - te so sicer dobile vseh devet prejšnjih dvobojev z Italijo - malo možnosti za osvojitev 18. naslova zmagovalk tega pokala.

ad/lr/jd/ad
© STA, 2009