Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Danes na referendumih o novi občini Mirna in delitvi koprske občine

Koper/Mirna, 8. novembra - Na območju Mestne občine Koper in v delu občine Trebnje, v krajevni skupnosti Mirna, se bodo danes na posvetovalnih referendumih opredeljevali do predlogov za ustanovitev novih občin. V koprski občini bo med 7. in 19. uro odprtih 83 rednih volišč in posebno volišče za invalide, v krajevni skupnosti Mirna pa sedem volišč.

Prebivalci Mestne občine Koper bodo danes na referendumu glasovali, ali naj se Mestna občina Koper razdruži na štiri nove občine. Na območju krajevne skupnosti Ankaran bo na treh voliščih istočasno potekal referendum o izločitvi naselja iz Mestne občine Koper in ustanovitvi samostojne občine Ankaran.

Skupaj ima na referendumih na območju koprske občine pravico glasovati 42.463 volilnih upravičencev, na predčasnem glasovanju v minulem tednu pa jih je glasove že oddalo 388.

V krajevni skupnosti Mirna se bodo danes izrekali o izločitvi iz občine Trebnje in ustanovitvi nove občine Mirna. Pravico do glasovanja ima 2156 volilnih upravičencev, 23 se jih je v okviru predčasnega glasovanja že opredelilo.

tz/azu
© STA, 2009