Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na smučišču Cerkno so izvedli vajo Nesreča na žičnici

Cerkno, 7. novembra - Uprava za zaščito in reševanje je danes v sodelovanju z lokalnimi ustanovami na smučišču Cerkno organizirala terensko vajo Nesreča na Žičnici Cerkno 2009. Po vaji je generalni direktor uprave za zaščito in reševanje Boris Balant poudaril, da je to že tretja vaja, ki jo organizirajo skupaj s slovenskimi žičničarji.

Po njegovih besedah na takšnih vajah predvsem preverjajo načrte, ki jih izdelujejo upravljavci žičnic v primeru nenadnega ustavljanja sedežnih in žičniških naprav ter reševanja ponesrečencev

Prav tako se v takšnih vajah preverja usposobljenost ekip, ki so jih slovenski žičničarji oziroma upravljavci smučarskih naprav dolžni organizirati v skladu z zakonodajo.

Po Balantovih besedah je namen takšnih vaj tudi preveriti sodelovanje znotraj sistema varstva pred naravnimi in drugim nesrečami, in sicer med reševalci, ki jih imajo upravljavci žičniških in sedežnih naprav z drugimi splošnimi reševalnimi službami, ki delujejo v sistemu varstva pred naravnimi in drugim nesrečami.

azu/azu
© STA, 2009