Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija in Rusija dokončno uskladili sporazum o plinovodu Južni tok v Sloveniji; podpis 14. novembra

Velenje, 7. novembra - Slovenija in Rusija sta včeraj dokončno uskladili sporazum o gradnji plinovoda Južni tok v Sloveniji. Predsednika slovenske in ruske vlade, Borut Pahor in Vladimir Putin, bosta sporazum o gradnji plinovoda Južni tok prek ozemlja Slovenije podpisala naslednjo soboto v Moskvi.

To je danes ob robu posveta širšega vodstva stranke SD v Velenju povedal Pahor. Povedal je, da so bila pogajanja, ki jih je vodil minister za gospodarstvo Matej Lahovnik, zelo zahtevna. Zadnja odprta vprašanja so se po Pahorjevih besedah nanašala na davke, davčno varnost ruskih investicij, sedež podjetja in lastnino, rešili pa so jih na zadnjem srečanju s Putinom v Gdansku.

Kot je že včeraj pojasnil direktor direktorata za energijo na gospodarskem ministrstvu Janez Kopač, bo sporazum morala obravnavati še vlada. Skupno podjetje družb Gazprom in Geoplin plinovodi, v katerem bosta imeli družbi vsaka po 50-odstoten delež, ne bo imelo posebnega davčnega statusa, iti pa bo moralo skozi postopek certificiranja.

bst/vpu/ms/bst
© STA, 2009