Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zakrajšek in Žnidarčič prva v svetovnem pokalu v spustu

Hobart, 7. novembra - Kanuist Jošt Zakrajšek in kajakaš Nejc Žnidarčič sta po zadnji tekmi letošnjega svetovnega pokala v spustu na divjih vodah na Tasmaniji končala na skupnem prvem mestu v svojih konkurencah. Med kanuisti se je Zakrajšek na vrh zavihtel po tretji zaporedni zmagi, Žnidarčič pa je bil na šesti in zadnji tekmi tretji.

Na reki Cataract Gorge je Zakrajšek za 18 stotink premagal Čeha Lukaša Novosada, tretji pa je bil Francoz Yann Claude Pierre. V skupnem seštevku je Zakrajšek za tri zmage, dve drugi in četrto mesto zbral 196 točk, Novosad je bil drugi (192), Claude Pierre pa tretji.

Žnidarčič je pred tem dosegel tri zmage, bil pa je še drugi in dvakrat zapored tretji. To mesto si je priboril tudi na zadnji tekmi, ki jo je dobil Avstrijec Gerhard Schmid pred Nemcem Jonom Schofieldom, ki je zaostal 31 stotink, Žnidarčič pa je zaostal 1,42 sekunde. Žnidarčič je med kajakaši edini na vseh tekmah stal na zmagovalnem odru in že pred koncem letošnje serije osvojil tudi skupno zmago. Zbral je 395 točk, drugi je bil Nemec Achim Overbeck (380), tretji pa Schofield.

jz/am/tb
© STA, 2009