Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadzorniki Istrabenza še danes o načrtu prestrukturiranja

Koper, 9. novembra - Nadzorni svet Istrabenza bo danes nadaljeval obravnavo sprememb načrta finančnega prestrukturiranja družbe, ki jih je pripravila uprava. Rok za oddajo sprememb načrta na koprskemu sodišču se izteče opolnoči, še vedno pa ni gotovo, ali se bo koprski holding izognil stečaju.

Vsebina sprememb načrta finančnega prestrukturiranja družbe uradno ni znana, so se pa o spremembah v petek poleg nadzornikov, ki so sejo prekinili in jo bodo nadaljevali danes, pogovarjale tudi banke upnice Istrabenza. Predsednik uprave Petrola, tretjinskega lastnika Istrabenza, Aleksander Svetelšek je napovedal, da naj bi Petrola pripravil svoj predlog.

Po poročanju medijev naj bi se Istrabenz v spremenjenem načrtu finančnega prestrukturiranja zavezal k skrajšanju roka za poplačilo bank in k višji obrestni meri za dana posojila. Toda to še ni prepričalo bank upnic, ki bodo čez približno mesec dni glasovale o usodi prisilne poravnave. V primeru prenizke podpore prisilni poravnavi bo Istrabenz moral v stečaj.

jb/uk/bst/jb
© STA, 2009