Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kolegij predsednika DZ danes tudi o Mariniču in Trofeniku

Ljubljana, 9. novembra - Kolegij predsednika DZ bo na današnji seji na predlog poslanskih skupin koalicije obravnaval ravnanja predsednika komisije DZ po zakonu o preprečevanju korupcije Branka Mariniča. Prav tako bo na predlog poslanske skupine SDS obravnaval ravnanja predsednika odbora za lokalno samoupravo Vilija Trofenika ob sprejemanju zakona o pomoči Pomurju.

V koalicijskih poslanskih skupinah razpravo o Mariniču zahtevajo, ker si je komisija po zakonu o preprečevanju korupcije, ki jo vodi Marinič, maja povečala pooblastila za nadzor nad Komisijo za preprečevanje korupcije. Po njihovem namreč to pomeni politični pritisk na komisijo, ki jo vodi Drago Kos.

V poslanski skupini SDS pa razpravo o Trofeniku zahtevajo zato, ker je ta po njihovem zavestno zavajal državni zbor, ko je na oktobrsko redno sejo državnega zbora predložil neusklajeno poročilo odbora o zakonu o razvojni pomoči Pomurju.

Tako koalicija kot SDS sta sicer že napovedali, da bosta na kolegiju predlagali Mariničevo oziroma Trofenikovo zamenjava na čelu komisije oziroma odbora.

ako/mo
© STA, 2009