Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Portorožu zbrani ravnatelji srednjih šol

Portorož, 9. novembra - Portorož bo od danes do srede gostil že 15. strokovno srečanje ravnateljic in ravnateljev srednjega šolstva. Uvodoma bo minister za šolstvo in šport Igor Lukšič govoril na temo srednje šole danes in v prihodnosti. Dogodek v organizaciji Šole za ravnatelje sofinancirata šolsko ministrstvo in Evropski strukturni sklad.

Prvi dan srečanja bo načela vzgoje in izobraževanja v nastajajoči beli knjigi predstavil vodja nacionalne komisije za njeno pripravo Janez Krek. Pavle Zgaga z ljubljanske pedagoške fakultete bo govoril o vzgoji za boljši svet, svoje poglede pa bosta delila tudi profesor na ljubljanski filozofski fakulteti Rastko Močnik in igralka Štefka Drolc.

V torek bosta izhodišča pri pripravi nove zakonodaje in spremembe podzakonskih aktov predstavila državna sekretarka na šolskem minsitrstvu Alenka Kovšca in generalni direktor direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih Vinko Logaj. Sklep srečanja bo pomenila sredina okrogla miza s predstavniki ministrstva.

miv/mo
© STA, 2009