Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Planica bo pripravljena za SP 2010

Ljubljana, 6. novembra - Planica bo posodobljena za organizacijo svetovnega prvenstva v smučarskih poletih leta 2010, je zatrdil direktor Zavoda za šport Planica Jelko Gros. Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič pa je v prostorih ministrstva skupaj z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije odprl razstavo treh nagrajenih del natečaja za nordijski center Planica.

Trenutno v dolini pod Poncami, ki so pravo gradbišče, potekajo tri večja investicijska dela. Za žičniške naprave bodo odšteli 1.669.020 evrov, za vzdrževalna dela na letalnici 1.110.384 evrov, za dela na cestiščih pa 215.202 evra. Sredstva se bodo črpala tudi iz skladov za regionalni razvoj Evropske unije, skupaj pa bodo za nordijski center do leta 2013 odšteli 42 milijonov evrov.

Na natečaju za nordijski center Planica je komisija na čelu z Majo Simoniti med desetimi prispelimi projekti izbrala tri nagrajence, prvo znižano nagrado v vrednosti 16.000 evrov pa sta dobili dve skupini, A Biro in AKKA za urbanistično in krajinsko vsestranskost, ter podjetje Stvar za najprepričljivejšo lokacijsko in arhitekturno rešitev spremljajočih objektov.

jz/ag/jd
© STA, 2009