Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po besedah Jelušičeve bi nadaljnji posegi v operativno delovanje vojske omejili sodelovanje na mednarodnih misijah

Ljubljana, 6. novembra - V prihodnje bodo finančni posegi v operativno delovanje Slovenske vojske pomenili omejitve sodelovanja ministrstva za obrambo na mednarodnih operacijah in misijah, je danes opozorila ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.

Zaradi zmanjšanja sredstev, namenjenih obrambnemu resorju, je po njenih besedah ministrstvo ostro poseglo na več področij delovanja ministrstva. Tako je prišlo do zmanjševanja števila zaposlenih, pa tudi do omejevanja stroškov investicij in operativnega delovanja, kar je najbolj prizadelo Slovensko vojsko.

V zvezi z eno od načrtovanih investicij - nakupom oklepnikov 8X8 - pa je Jelušičeva med drugim povedala, da so se s pogodbenim partnerjem dogovorili, da si pogodbenih kazni do začetka pogajanj o spremembi pogodbe med seboj ne zaračunavajo.

Na novinarski konferenci je bil sicer prisoten tudi brigadir Bojan Pograjc, ki je vodil strokovno skupino za izbor oklepnikov 8X8. Ob tej priložnosti je zanikal namige, da bi v zadevi Patria imel status osumljenca.

pa/mo
© STA, 2009