Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Center za poklicno rehabilitacijo praznuje 25. obletnico

Ljubljana, 6. novembra - Center za poklicno rehabilitacijo, ki deluje v sklopu Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta (URI) Soča, te dni praznuje 25. obletnico delovanja. V tem okviru so pripravili okroglo mizo z naslovom Kako povezati programe v celostno poklicno in zdravstveno rehabilitacijo ter učinkovito vračanje na delo?, na kateri je sodeloval tudi minister za zdravje Borut Miklavčič. Še prej pa so o tem jubileju spregovorili na novinarski konferenci.

Center deluje na štirih lokacijah, odpira se tudi enota v Kopru. Na leto obravnavajo okrog 800 oseb, pri čemer jih polovico napoti zavod za zaposlovanje, 50 pokojninski zavod, 350 pa jih obravnavajo v okviru kompleksne rehabilitacije po težjih poškodbah ali prebolelih boleznih, je dejal predstojnik centra Janez Vidmar.

CPR se je kot samostojni program URI - Soča začel razvijati v 80. letih, njegovo poslanstvo pa je po Vidmarju izvajanje in razvoj programov poklicne zaposlitvene rehabilitacije na državni, regionalni in lokalni ravni.

vi/pse/pse
© STA, 2009