Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

SDS vnovič predlaga nujno sejo odbora za delo o elektronizaciji študentskih bonov

Ljubljana, 6. novembra - Člani odbora državnega zbora za delo iz SDS predlagajo sklic nujne seje odbora, na kateri bi obravnavali sum nezakonite in netransparentne uvedbe elektronizacije študentskih bonov, je zapisal poslanec SDS Marijan Pojbič. Po njegovem mnenju obstajajo močni indici, da je bil razpis za izvedbo omenjene storitve prilagojen.

Ljubljana.
Poslanec SDS Marijan Pojbič.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Poslanec SDS Marijan Pojbič.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Za Pojbiča je sporno, da je bila pogodba med Študentsko organizacijo Slovenije in podjetjem Margento 14. oktobra podpisana kljub temu, da se je študentska organizacija javno obvezala, da pogodbe ne bo podpisala, dokler protikorupcijska komisija ne bo ovrgla sumov korupcije. Margento je sicer hčerinska družba Ultre, katere solastnik je tudi visokošolski minister Gregor Golobič.

Predsednica odbora iz vrst SD Andreja Črnak Meglič je zahtevo za sklic nujne seje odbora po navedbah Pojbiča že dvakrat zavrnila. A to še dodatno spodbuja SDS k razmišljanju, da so v ozadju možne nepravilnosti, ki se nanašajo na povezavo s podjetjem Ultra in z ministrom Golobičem, je še zapisal poslanec SDS.

pa/pse
© STA, 2009