Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Galatasaray, Šahtjor in Werder že v nadaljevanje

Ljubljana, 6. novembra - Četrti krog novoustanovljene evropske nogometne lige, ki je zamenjala nekdanji pokal UEFA, je že prinesel prve odločitve. V drugi del tekmovanja so se že uvrstili turški Galatasaray, ukrajinski Šahtjor iz Donjecka in nemški Werder iz Bremna.

Za slovenske ljubitelje nogometa je bila najbolj zanimiva skupina L, kjer je Werder ugnal dunajsko Austrio, za katero je vseh 90 minut odigral tudi Milenko Ačimović, z 2:0. Nemci imajo pred zadnjima krogoma 10 točk, s tem pa že neulovljivo prednost pred Dunajčani in Nacionalom iz Funchala, pri katerem je tokrat že od začetka dobil priložnost Nejc Pečnik, saj sta omenjeni ekipi doslej osvojili po dve točki. Nacional se je tokrat doma razšel s španskim Athleticom iz Bilbaa z 1:1.

V skupini F je Galatasaray s 3:0 slavil na gostovanju pri Dinamu iz Bukarešte in zbral že 10 točk ter prav tako napredoval v nadaljevanje. Samo še točko pa potrebuje atenski Panathinaikos, ki se je z 1:0 veselil zmage v Gradcu. Sturm, za katerega je Klemen Lavrič igral zadnje pol ure, ima po štirih krogi le točko in je že brez vseh možnosti.

Vseh 12 točk v uvodnih štirih krogih je v skupini J zbral tudi Šahtjor iz Donjecka, ki se je tokrat veselil zmage z 2:0 (0:0) in napredoval. V skupini G ima popoln izkupiček tudi Salzburg, ki je z 1:0 zmagal v Sofiji, a v dvoboju za napredovanje proti rimskemu Laziu in španskemu Villarealu zaradi drugačnega razpleta tekem potrebuje še točko, saj omenjeni ekipi zaostajata za šest točk.

V skupini A sta točko od napredovanja RSC Anderlecht in Ajax iz Amsterdama, v skupini D pa Sporting iz Lizbone.

ag/ag
© STA, 2009