Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Namesto izredne skupščine Vzajemne sestanek z zavarovanci

Laško, 6. novembra - Izredna uprava zdravstvene zavarovalnice Vzajemne se bo danes v Laškem sestala s predstavniki zavarovancev. Čeprav je preklicala za danes sklicano izredno skupščino, za katero si je prizadevala Zveza društev upokojencev Slovenije, pa želi vseeno slišati mnenja zavarovancev o razvoju zavarovalnice.

Ljubljana.
Vzajemna.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Vzajemna
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Vzajemna
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Predsednik izredne uprave Vzajemne Dušan Kidrič je v začetku tedna dejal, da lastnikom zavarovalnice ne želijo odrekati soupravljanja. Vendar pa zavarovanci Vzajemne zaradi imenovanja izredne uprave v tem trenutku v skladu z zakonom nimajo pravice, da sprejemajo sklepe, ki jih predlaga Zveza društev upokojencev Slovenije, je pojasnil.

Zveza društev upokojencev si je prizadevala za izredno skupščino, da bi na njej odločali o odpoklicu štirih od šestih članov nadzornega sveta ter imenovanju novih. Upokojenci namreč niso zadovoljni z delom nadzornega sveta in poudarjajo, da mora Vzajemna sredstva dajati le v zdravstvene namene, ne pa jih namenjati npr. za življenjska zavarovanja.

pse/bg
© STA, 2009