Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na dobrodelnem koncertu TV Slovenija zbrala več kot 230.000 evrov za brezposelne

Ljubljana, 5. novembra - Na včerajšnjem dobrodelnem koncertu v okviru humanitarne akcije Stopimo skupaj za brezposelne je Televizija Slovenija zbrala več kot 230.000 evrov za mnoge, ki so med krizo ostali brez dela. Gledalci bodo lahko sredstva prispevali tudi med ponovitvijo oddaje v nedeljo ob 15.40, s klicem na telefonsko številko 01 472 00 11.

Kot so zapisali na RTV Slovenija, želijo po besedah direktorja TV Slovenija Jožeta Možine kot javni, družbeno odgovorni medij po svojih močeh prispevati k promociji solidarnosti v naši državi. Ob tem Možina dodaja, da tokratna zbiralna akcija za brezposelne težav ne bo rešila, utegne pa pozdraviti najhujše rane in spodbuditi solidarnost med ljudmi.

Prva humanitarna akcija Stopimo skupaj je potekala septembra 2007, ko je Slovenijo, še posebej Železnike, prizadela uničujoča povodenj. Sledile so ji akcija še avgusta lani za za prizadete v viharju v okolici Kamnika, oktobra lani za pomoč Društvu onkoloških bolnikov, marca letos pa za gradnjo prvega centra za otroke z downovim sindromom.

spc/apo
© STA, 2009