Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Komisija Mariniču dala pooblastila za uporabo vseh pravnih sredstev zoper Kosa

Ljubljana, 5. novembra - Komisija državnega zbora po zakonu o preprečevanju korupcije je danes ob obstrukciji koalicije svojega predsednika Branka Mariniča pooblastila, da izrabi vsa pravna sredstva, da jim Komisija za preprečevanje korupcije posreduje seznam vseh prijav korupcije, ki jih je prejela.

Po pred časom sprejetih spremembah poslovnika komisije državnega zbora bi morala namreč Komisija za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Drago Kos, komisiji državnega zbora posredovati podatke omenjene podatke, vendar tega po Mariničevih besedah do zdaj, kljub štirim pozivom, ni storila.

Tega, kakšni bodo njegovi ukrepi zaradi tega, Marinič danes še ni vedel povedati, razmišlja pa v smeri vložitve kazenske ovadbe zaradi nespoštovanja in zanemarjanja delovnih dolžnosti.

Sejo so sicer še pred sprejemom dnevnega reda zapustili trije poslanci iz vrst koalicije. Kot je v ločeni izjavi za medije povedal poslanec Zaresa Alojz Posedel, so se za obstrukcijo odločili zato, ker menijo, da so spremembe poslovnika v nasprotju z zakonom o preprečevanju korupcije.

ako/azu/azu
© STA, 2009