Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Dušan Valentinčič izpostavil, da je majhnost slovenskih zaporov primerjalna prednost

Kočevska Reka, 5. novembra - Če primerjamo slovenske zapore z zapori v drugih evropskih državah, ugotovimo, da so manjši; vendar pa to ni slabost, pač pa primerjalna prednost, je na današnjem posvetu Kakšne zapore potrebujemo? dejal v.d. direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Dušan Valentinčič.

Ljubljana.
Direktor Zavoda za prestajanje kazni zapora v Kopru Dušan Valentinčič.
Foto: Domen Groegl/STA

Po besedah Valentinčiča v Sloveniji potrebujemo zapore, ki bodo varni in hkrati tretmajsko usmerjeni. Za dobro ravnotežje med varnostjo in tretmajem pa je potrebna dobra komunikacija, ki ustvarja dobro vzdušje, je pojasnil. Zbrane je nagovoril tudi državni sekretar na pravosodnem ministrstvu Boštjan Škrlec, ki je med uspehi ministrstva izpostavil izboljšane odnose med ministrstvom ter sindikatom in upravo za izvrševanje kazenskih sankcij.

Prav uprava je v sodelovanju s Penološkim društvom tudi organizator dvodnevnega posveta, ki poteka v Centru za oskrbo Gotenica. Po uvodnem delu bodo udeleženci svoja mnenja o zaporski problematiki soočili v delavnicah, jutri pa srečanje končali s plenarnim delom posveta.

pa/azu
© STA, 2009