Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Fundacija Marof razpisala štipendiji za nadarjena študenta Pomurske regije

Murska Sobota, 5. novembra - Fundacija Marof je danes razpisala dve štipendiji za nadarjena študenta Pomurske regije. Višina posamezne štipendije je 500 evrov oziroma 700 evrov mesečno za študij v tujini. Štipendiji sta namenjeni za univerzitetni študij naravoslovno-tehniške smeri ali študentom umetnostne akademije glasbene ali upodabljajoče smeri.

Do štipendij so upravičeni študentje s stalnim prebivališčem v Pomurju, ki morajo biti vpisani v najmanj drugi letnik ustrezne smeri in imeti povprečno oceno vsaj 8,5. Pri izboru kandidatov so pomembni tudi posebni dosežki v okviru že absolviranega časa študija, kot so nagrade, pohvale, vidne uvrstitve na tekmovanjih in inovacije.

Fundacija Marof bo vloge zbirala do ponedeljka, 23. novembra, o izboru štipendistov pa bo odločal upravni odbor fundacije.

Letos so Skupina Panvita, skupina SGP Pomgrad in Regal GH ustanovili nepridobitno Fundacijo Marof z namenom zagotavljanja denarne in svetovalne podpore za otroško, mladinsko, invalidsko in socialno varstvo ter za financiranje izobraževanja otrok in mladine.

apo/tz
© STA, 2009