Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po torkovi smrti bolnice z novo gripo se je interes za cepljenje med ljudmi močno povečal

Ljubljana, 4. novembra - Po prvi smrti bolnice, okužene z virusom nove gripe v Sloveniji, se je po navedbah predstojnice splošne in nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Ljubljana Renate Rajapakse sprožil plaz telefonskih klicev ljudi, ki se želijo naročiti na cepljenje proti novi gripi.

ZDA, New York.
Cepljenje proti virusu nove gripe H1N1.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv STA/Xinhua

Tako v zdravstvenem domu sploh ne uspejo odgovarjati na vse telefonske klice, zato bodo jutri odprli tretjo telefonsko linijo. V enoti center bodo odprli posebno mesto, kjer se bodo posamezniki lahko osebno naročili za cepljenje. (3)

Konec naslednjega tedna bo prispela nova zaloga cepiva, kar je prej, kot je bilo predvideno. (1) Na Inštitutu za varovanje zdravja so potrdili, da bodo med 28.000 in 30.000 enot cepiva razdelili po cepilnih centrih v roku dveh dni. Rajapaksejeva je ob tem povedala, da bodo ob večjem številu cepiv lahko organizirali tudi večje število cepilnih mest. (2)

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana pa so sporočili, da nihče od treh bolnikov s sumom na novo gripo, ki so jih nedavno sprejeli na Kliniko za infekcijske bolezni in vročinska stanja, ni okužen z virusom nove gripe.

ago/td
© STA, 2009