Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sekcija pogodbenih novinarjev RTVS poziva k novinarski akciji

Ljubljana, 4. novembra - Sekcija pogodbenih novinarjev RTV Slovenija in Sindikat novinarjev Slovenije ob svetovnem dnevu akcij Postavi se za novinarstvo, ki ga obeležujemo 5. novembra, opozarjata na težave, s katerimi se srečuje novinarstvo. Ob tem novinarje pozivata, da se pridružijo omenjenim akcijam in tako opozorijo na težave novinarstva v svojem okolju.

Ljubljana.
Logotip RTV Slovenija.
Foto: Daniel Novaković/STA
Arhiv STA

V pozivu sekcija in sindikat ugotavljata, da je položaj pogodbenih novinarjev v Sloveniji slab. Ob tem opozarjata na nizke honorarje, neprimerno manjše plačilo za enako delo, kot ga dobivajo redno zaposleni, nekajmesečne pogodbe, kršenje pravic iz delovne zakonodaje in kolektivne pogodbe ter večjo izpostavljenost sankcijam v primeru njihove avtonomne drže.

V vseevropskih akcijah Postavi se za novinarstvo! sicer evropski novinarji vsako leto 5. novembra opozarjajo na vlogo medijev v demokraciji in svojih težavah pri njenem izpolnjevanju. V dneh okoli 5. novembra se bodo akcijam pri nas simbolno pridružili tudi v številnih medijskih hišah, še piše v sporočilu za javnost.

ako/td
© STA, 2009