Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Koalicijske poslanske skupine poslancu SDS Mariniču očitajo blatenje ugleda DZ in zahtevajo razpravo o njegovih ravnanjih

Ljubljana, 4. novembra - V poslanskih skupinah SD, Zares, DeSUS in LDS kolegiju predsednika DZ predlagajo, naj v ponedeljek obravnava ravnanja predsednika komisije DZ po zakonu o preprečevanju korupcije Branka Mariniča, sicer poslanca SDS. Menijo namreč, da poslanec s političnimi pritiski zoper protikorupcijsko komisijo in z neplačevanjem storitev v stanovanju, ki mu je bilo dodeljeno kot poslancu, blati ugled DZ.

Pobudniki razprave ocenjujejo, da je treba opozoriti na nesprejemljiva ravnanja Mariniča. Prepričani so, da molčanje ob takšnih ravnanjih in njegovih javnih izjavah pomeni njihovo legitimacijo in uveljavitev kot splošno sprejemljive.

Ob tem kot sporne izpostavljajo poslovnik komisije DZ, katerega spremembe so bile sprejete na Mariničev predlog in na podlagi katerih člani te komisije lahko zahtevajo, da se izročijo vsi podatki o osumljencih in prijaviteljih, ki so na komisijo za preprečevanje korupcije kdaj podali prijavo suma storitve koruptivnega dejanja, navajajo vodje poslanskih skupin.

Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos je sicer na ustavno sodišče že vložil pobudo za ustavno presojo poslovnika komisije DZ.

td/pse/apo
© STA, 2009