Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svetlik poudarja, da odločitev za poklic terja tudi odgovornost

Ljubljana, 4. novembra - Odločitev za poklic sodi med temeljne svoboščine posameznika, vendar terja tudi odgovornost pri izbiri, je na okrogli mizi v okviru Kariernega kažipota 2009 dejal minister za delo Ivan Svetlik. Država po njegovo pri tem z informiranjem o stanju na trgu dela pomaga pri lažjem odločanju.

Minister za delo Svetlik je kot enega od instrumentov države navedel štipendije. Priznal je, da so dandanes delodajalci manj zainteresirani za razpis kadrovskih štipendij. Teh je trenutno na voljo le okoli 2500.

Po ministrovih besedah ob tem načrtujejo nadaljnjo okrepitev institucij za karierno orientacijo, za delovanje katerih naj bi v prihodnje namenili več milijonov evrov. (1)

Svetlik je dejal še, da so predvidene mentorske sheme, ki naj bi jih razpisali in tudi začeli izvajati. Prav to je eno od področij, kjer lahko država odigra uspešno vlogo, je nadaljeval minister.

Današnja okrogla miza z naslovom Učinkovito sodelovanje za uspešno zaposlovanje! je hkrati pomenila uvod v celodnevni karierni kažipot. Ta v organizaciji Fakultete za družbene vede poteka na temo Morje znanja med bregovi krize.

miv/td
© STA, 2009