Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sodišče ni izdalo odredbe za prestavitev Kmetije slavnih

Ljubljana, 4. novembra - Okrajno sodišče v Ljubljani je ocenilo, da je večina ravnanj v oddaji Kmetija slavnih verjetno res za številne žaljiva in nasilna, pravic otrok pa klub temu ni zaščitilo in ni izdalo začasne odredbe za prestavitev oddaje na zakonsko dopusten termin, so sporočili iz odvetniške pisarne Zidar&Klemenčič.

Zakon o medijih določa termine, v katerih se lahko predvaja določena vsebina, in povzema tudi evropske direktive in smernice o programskih zasnovah z namenom zaščite otrok in mladostnikov kot občutljive družbene skupine.

V odvetniški pisarni se bodo takoj pritožili na Višje sodišče v Ljubljani in upajo, da bo to čim prej odločalo o njihovi pritožbi. Pisarna zastopa dva očeta, ki sta vložila predlog za izdajo začasne odredbe.

Radiotelevizija Slovenija se je proti koncu oktobra zoper oddajo pritožila na Inšpektoratu za kulturo in medije. Ta je pritožbo posredoval Agenciji za pošto in elektronske komunikacije, ki je uvedla postopek strokovnega nadzorstva. Agencija bo s postopkom končala predvidoma v prvi polovici novembra, medtem ko namerava POP TV, ki očitke zavrača, s predvajanjem oddaje zaključiti v začetku decembra.

pse/apo
© STA, 2009