Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje pismo zdravniške zbornice "pamflet", zbornica ministrstvu očita ustvarjanje razdora med zdravniškimi organizacijami

Ljubljana, 3. novembra - Pismo zdravniške zbornice v Evropo o domnevnih nedemokratičnostih pri pripravi zakona o zdravstveni dejavnosti je po oceni državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje Ivana Eržena pamflet, ki nima nobene zveze z realnim stanjem.

Ljubljana.
Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Ivan Eržen.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana, vlada.
Novinarska konferenca po seji vlade.
Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Ivan Eržen.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Ivan Eržen.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Eržen je prepričan, da skuša skupina med zdravniki ustaviti reformne procese v zdravstvu, da bi ohranila sedanje razmere, saj se v teh dobro počuti. Kot je navedel, so samo tekom minulega konca tedna od zdravniških organizacij iz različnih evropskih držav prejeli kar 14 pisem z domala enakim besedilom, v katerih izražajo zaskrbljenost nad dogajanjem v Sloveniji.

V zdravniški zbornici pa ocenjujejo, da ministrstvo za zdravje ni bilo sposobno partnerskega dialoga z zdravniškimi organizacijami, temveč se vseskozi poslužuje enostranskih dejanj, načrtnega ignoriranja zdravniške stroke in finančnega pritiska na izvajalce zdravstvene dejavnosti, kar neposredno že občutijo tudi bolniki.

Ministrstvu za zdravje ob tem očitajo, da želi zdravniške organizacije deliti na tiste, s katerimi so pripravljeni sodelovati, in one, s katerimi niso pripravljeni sodelovati, ter tako povzročiti razdor med njimi.

td/ako/ako
© STA, 2009