Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Skupnost in združenje občin na skupni seji o povprečnini

Ljubljana, 4. novembra - Predsedstvi obeh združenj slovenskih občin se bosta danes sestali na skupni seji, na kateri bosta oblikovali skupni predlog o višini povprečnine za 2010 in 2011. Na zadnjem sestanku s finančnim ministrstvom na to temo so se 26. oktobra razšli brez dogovora, danes pa naj bi se opredelili do predloga, ki so jim ga z ministrstva posredovali v torek.

Ob pripravi državnih proračunov za leti 2010 in 2011 se za občine namreč določa višina povprečnine, to je znesek na posameznega prebivalca, ki ga bodo občine s strani države dobile za izvajanje obveznih, z zakonom določenih nalog.

Višino povprečnine, ki jo je sprva predlagalo finančno ministrstvo, so v Skupnosti občin Slovenije in Združenju občin Slovenije na skupni seji sredi septembra označili kot prenizko. Opozorili so, da se na podlagi dogovora, ki so ga podpisali ob določitvi povprečnine za letošnje leto, ni zgodilo praktično nič. Ministrstvo pa so pozvali k dogovarjanju. Na sestankih, ki so sledili, dogovora za zdaj še niso uspeli doseči.

tz/ako
© STA, 2009