Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Matična komisija o nezdružljivosti poslanske in županske funkcije

Ljubljana, 4. novembra - Parlamentarna mandatno-volilna komisija se bo danes opredelila do sprememb zakona o poslancih, s katerimi v koalicijskih poslanskih skupinah predlagajo nezdružljivost poslanske in županske funkcije. Člani komisije se bodo seznanili tudi z odstopom dveh članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenija.

Predlog novele zakona o poslancih, po katerem bi bili funkcija župana oz. podžupana in funkcija poslanca nezdružljivi, so v parlamentarno proceduro vložili vodje poslanskih skupin Zares, DeSUS in LDS Cvetka Zalokar Oražem, Franc Žnidaršič in Borut Sajovic ter namestnik vodje poslanske skupine SD Samo Bevk.

Kot je pojasnila vodja poslanske skupine Zaresa Cveta Zalokar Oražem, naj bi novela začela veljati 2012, treba pa jo je sprejeti že zdaj, da bi vsi, ki bodo kandidirali na lokalnih volitvah prihodnje leto, njeno vsebino že poznali.

Mandatno-volilna komisija se bo seznanila tudi z odstopom dveh članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenija Borisa Vezjaka in Jožeta Snoja.

mo/ako
© STA, 2009