Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tudi sindikat KS 90 na protestu 28. novembra

Ljubljana, 3. novembra - Konfederacija sindikatov 90 se bo udeležila protesta, ki je napovedan za 28. november v Ljubljani. Zavzemajo se za začetek pogajanj o novem plačnem modelu ter menijo, da bi morali sindikati skupaj pripraviti splošno stavko.

Ljubljana.
Predsednik konfederacije sindikatov KS 90 Boris Mazalin.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Kot je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal predsednik KS 90 Boris Mazalin, bodo na protestu izpostavili širšo problematiko položaja delavcev, kar se tiče plač ter tudi pogojev dela in odnosa delodajalcev do delavcev.

Delodajalce bodo pozvali k pogajanjem za sklenitev nove kolektivne pogodbe, kot je nekdaj bila splošna kolektivna pogodba, v kateri bi določili najnižje standarde.

Mazalin poudarja, da je sam dvig minimalne plače sicer razumljiv, da pa bi bilo treba minimalno plačo urediti tako, da ne bi vsebovala vseh dodatkov.

V tej sindikalni centrali se tudi ne strinjajo s predlogi vlade glede sprememb pokojninskega in zdravstvenega sistema, saj naj bi po njegovih besedah vlada skušala izkoristiti čas krize za uveljavitev teh sprememb.

jb/bst
© STA, 2009