Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Višja tožilka Nussdorferjeva se ne strinja s premestitvijo na okrožno tožilstvo

Ljubljana, 3. novembra - Višja državna tožilka Vlasta Nussdorfer je za STA povedala, da se ne strinja s premestitvijo na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, saj je bila leta 2003 že premeščena za dve leti. Za pravno mnenje je zaprosila tudi ministra za pravosodje Aleša Zalarja, ki ji je pritrdil, je poudarila.

Ljubljana.
Višja državna tožilka Vlasta Nussdorfer.
Foto: Dejan Mijović/STA
Arhiv STA

Po njenem mnenju je tudi diskriminatorno, da je bila za tokratno premestitev znova določena ona.

Minister Zalar ji predlaga, da sproži upravni spor, a sama pravi, da ni človek pravd.

Po ukrepu generalne državne tožilke Barbare Brezigar s konca septembra morata od 12. oktobra Nussdorferejva in višja državna tožilka Marjetka Krevs dvakrat na teden hoditi na obravnave tudi na okrožno državno tožilstvo, medtem ko preostale dni še vedno delata na pritožbenem oddelku vrhovnega državnega tožilstva.

Z vrhovnega državnega tožilstva so za STA pojasnili, sta bili Nussdorferjeva in Krevsova delno in začasno premeščeni na Okrožno državno tožilstvo v pomoč tamkajšnjim tožilcem. Ti so bili namreč močno obremenjeni z naroki za glavne obravnave in zaslišanja ter opravili v dežurni službi. Poudarjajo še, da so takšne premestitve v skladu s predpisi in omejene na določeno obdobje, tako pa bo tudi tokrat.

miv/pse/apo/td/mo
© STA, 2009